Pagari- ja kondiitritoodete tehnoloogia

Kutseõppe liik: 4. taseme kutseõppe esmaõpe (kutsekeskharidusõpe)

Õppevaldkond: tehnika, tootmine ja ehitus

Õppesuund: tootmine ja töötlemine

Õppekavarühm: toiduainete töötlemine

Õppevorm: statsionaarne - koolipõhine õpe

Õpingute alustamise tingimus: põhiharidus

Õppekava maht: 180 EKAP

Õppe nominaalkestus: 3 a

Vastuvõtu tingimused: põhiharidust tõendava dokumendi hinnete (v.a eksamid) aritmeetiline keskmine

Õppekava lühitutvustus:

Pagari- ja kondiitritoodete tehnoloogia õppekava aluseks on toiduainetöötluse erialade riiklik õppekava ja pagari ning kondiitri (tase 4) kutsestandardid. Õppekavale võib õppima asuda põhiharidusega või vähemalt 22-aastane põhihariduseta isik, kellel on põhihariduse tasemele vastavad kompetentsid.

Õppekava õpiväljundite kohaselt valmistab õpilane tehnoloogilise juhendi alusel kvaliteetseid pagari- ja kondiitritooteid, korraldab enda tööd ratsionaalselt, töötab iseseisvalt, tulemuslikult ja ressursisäästlikult, analüüsib, hindab ja parendab enda ning meeskonna tööd jne. Õpingud loetakse lõpetatuks pärast õppekava täitmist ja selles kirjeldatud õpiväljundite saavutamist lävendi tasemel ning kompetentsuse hindamist positiivsele tulemusele vastavalt pagar (tase 4) ja kondiiter (tase 4) hindamisstandardile.

Õpingute osalisel läbimisel omandatavad kvalifikatsioonid:

  • abipagar - tase 3 vastavad kompetentsid omandatakse järgmiste põhiõpingute moodulite õpiväljundite saavutamisel: toiduainetöötluse valdkonna alused, toiduohutus, karjääriplaneerimine ja ettevõtluse alused, pagaritoodete valmistamise alused, lihtpagaritoodete valmistamine, abipagari praktika;
  • pagar - tase 4 vastavad kompetentsid omandatakse järgmiste põhiõpingute moodulite õpiväljundite saavutamisel: toiduainetöötluse valdkonna alused, toiduohutus, karjääriplaneerimine ja ettevõtluse alused, pagaritoodete valmistamise alused, lihtpagaritoodete valmistamine, valikpagaritoodete valmistamine, pagari praktika.

Põhiõpingute moodulid:

  • toiduainetöötluse valdkonna alused
  • toiduohutus
  • karjääri planeerimine ja ettevõtluse alused
  • pagaritoodete valmistamise alused
  • lihtpagaritoodete valmistamine
  • valikpagaritoodete valmistamine
  • kondiitritoodete tehnoloogia
  • abipagari praktika
  • pagari praktika
  • kondiitri praktika

Üldõpingute moodulid:

  • matemaatika
  • keel ja kirjandus
  • loodusained
  • võõrkeel (inglise keel)
  • sotsiaalained
  • kunstiained

Valikõpingute moodulid:

  • kutsealane liikumine
  • kutsealane inglise keel
  • küpsetised erinevate toitumisvajadustega klientidele
  • maiustused
  • kondiitritoodete kujundamine
  • tellitud pagaritoodete valmistamine
  • tellitud kondiitritoodete valmistamine
  • rahvaste küpsetised
  • pagaritoodete projektitöö
  • kondiitritoodete projektitöö
  • kutsealane soome keel
  • fruktodisain
  • esmaabi
  • toiduvalmistamine

NB! Õppima asumisel tuleb arvestada rahalise kuluga tööriiete ostmiseks.

 

Ettevõtted praktika sooritamiseks ja võimalikud töökohad pärast kooli lõpetamist:

Pärnu erinevad pagari- ja kondiitritööstusettevõtted.

Võimalus taotleda õppetoetust. Kooli lõpetamisel omandatakse kutsekeskharidus.

Vt lisaks õppekava

http://ametid.rajaleidja.ee/Ametid

Tags: