Toitlustusteenindus

Kutseõppe liik: 4. taseme kutseõppe esmaõpe (kutsekeskharidusõpe) 

Õppevaldkond: teenindus

Õppesuund: isikuteenindus

Õppekavarühm: majutamine ja toitlustamine

Õppevorm: statsionaarne - koolipõhine õpe

Õpingute alustamise tingimus: põhiharidus

Õppekava maht: 180 EKAP

Õppe nominaalkestus: 3 a

Vastuvõtu tingimus: põhiharidust tõendava dokumendi hinnete (v.a eksamid) aritmeetiline keskmine

Õppekava lühitutvustus:

Toitlustusteenindaja on klienditeenindaja, kes töötab restoranis, kohvikus, pubis, ööklubis või cateringi ettevõtetes. Teenindusprotsessi käigus võtab toitlustusteenindaja vastu kliendid, esitleb tooteid ja teenuseid, nõustab kliente ning võtab vastu tellimusi.

Toitlustusteenindaja oskab valmistada lihtsamaid toite ja serveerida erinevaid roogi (tulenevalt klientide vajadustest ja soovidest) ning omandab algteadmised barista- ja sommeljeetööst.

Õpingute käigus saadakse ettevalmistus "Kelner, tase 4" kutseeksami sooritamiseks.

 

Põhiõpingute moodulid:

  • majutamise ja toitlustamise valdkonna alused
  • karjääri planeerimine ja ettevõtluse alused
  • toitlustamise alused
  • toitlustusteeninduse alused
  • toiduvalmistamise alused
  • joogiõpetus (sh alkohoolsed joogid)
  • restoraniteenindus
  • catering ja peoteenindus
  • praktiline töö kooli restoranis, ettevõtetes (võimalus praktiseerida ka välisriigis)

Üldõpingute moodulid:

  • matemaatika
  • keel ja kirjandus
  • loodusained
  • võõrkeel (inglise keel)
  • sotsiaalained
  • kunstiained

Valikõpingute moodulid:

  • baaritöö
  • erialane soome/vene keel
  • eriala toetav arvutiõpetus
  • ruumikujundus ja lilleseade
  • kutsealane liikumine (rühiõpetus)
  • vastuvõttude korraldamine, catering teenindus

NB! Õppima asumisel tuleb arvestada rahalise kuluga teenindusriiete ostmiseks.

 

Ettevõtted praktika sooritamiseks ja võimalikud töökohad pärast kooli lõpetamist:

Strand SPA ja Konverentsihotell, Scandic Rannahotell, Reval Hotell Olümpia, Taastusravikeskus Estonia, Hotell Legend, OÜ Hansaliin, Ammende Villa, Mõnus Margarita, Postipoiss, Jahisadama restoran, Väike Klaus jt.

Vt lisaks

õppekava

 

Tags: