Neli nädalat kestnud praktikalähetuse peaeesmärk on omandada teadmisi Itaalia toidukultuurist ning täiendada erialaseid oskuseid. Kokaeriala õpilase Kaido Rumma töökohaks oli Ristorante Oberdan ja Kerli Hiiemäel Ristorante Club Nautico. Džulia Tšub ja Marju Soosalu töötasid pagariettevõtetes.
"Kogemused teevad meistriks" projekti raames sõitsid veebruaris Saksamaale Hamburgi müüja eriala õpilased Merilyn Laanemets ja Brit Uudikas ning laohoidjad Kairi Klein ja Elina Tarkus. Aprillikuus praktiseerisid Austrias Kristian Talviste ja Kätlin Tammeveski ning Inglismaale sõitis majutusteenindaja Genely Paabut, samuti hotelliteeniduse eriala esindajad Norman Malnieks, Triin Sarapik ja Kerli Keiv.
Välispraktika sai teoks tänu Leonardo da Vinci programmist õpirändeprojektile eraldatud toetusele. Leonardo da Vinci on Elukestva õppe programmi (2007-2013) allprogramm.