Eile, 12. aprillil kokkasid esimest korda koos Tartu Ülikooli Pärnu Kolledži tudengid ja Pärnumaa Kutsehariduskeskuse õpilased. Ühiskokkamine toimub õppeaine SPA Nutrition and Food Management raames, mille teemaks on toidufusioon ehk kuidas eesti rahvuskööki ühendada teiste maade rahvuste köökidega.
Tudengid pidi välja mõtlema oma rahvusköögist ühe toidu, millele lisatakse eestipäraseid toiduaineid. Valmisid erinevad road nt türgi kebabid ja lihapallid eestipäraselt sealihaga, kamavaht türgi jogurtiga, indiapärased kartulid maitsestatud karri ja eestimaiste kadakamarjadega jpm.
Toiduvalmistamiseks moodustati meeskonnad, kus koos olid nii välistudengid kui ka kokaõpilased. Köögis kohtusid teoreetiline pool magistrantide poolt ja praktilised oskused kokaõpilaste näol. Mõlemad osapooled õppisid koostöö käigus, kokaõpilased said tutvuda erinevate rahvusköökidega ja magistrandid praktiliste toiduvalmistamisvõtetega.