Pärnumaa Kutsehariduskeskuses toimus 17.09.2015 suurepärane ja põnev loeng. Just nimelt oli põnev, kuna loengut käisid pidamas kaks erilist peakokka.

30-aastane Hardi Nurmine, kes töötab praegu Tallinnas ja on kahe restorani peakokk, rääkis, kuidas ta alustas oma kokakarjääri. Hardi sõnul ei oleks ta kunagi tahtnud saada kokaks ja veel enam peakokaks. Tema esimene praktika oli kooli suurköögis. Kui ta lõpetas kooli, ei töötanud ta kolm aastat kokana.

Hardi töötas vahepeal Austraalias ja seal oli tal suhteliselt raske, kuna ta ei osanud arvata, et tema, õppinud kokk, pannakse lihtsalt kilode viisi porgandit tükeldama. Hardi mainis, et kui inimene tõesti tahab saada kokaks, saab ta kõikide takistustega hakkama. Tema arust ei loegi kokatöös haridus niipalju, hoopis tähtsam on soov edasi õppida ja pidevalt areneda.

Hardiga oli kaasas veel teine peakokk Vladimir Upeniek, kes on restorani peakokk, nimelt töötab ta „Piparmündi“ restoranis. Ta võitis 2012. aastal Eesti aasta parima kokka tiitli. Vladimiri sõnul ei peaks õige kokk olema laisk, kuna koka töötunnid võivad venida kuni 18 tunnini. Koka töö on väga loov, raske ja kiire.

Õpilaste arvates oli loeng väga kasulik ja põnev, õpilased said pärast loengut nelja silma all peakokkadega vestelda.

 

Rita Škljar, õpilane (K-15A)