Laotöötajad Ramis ja Reido prakiseerimas Hispaanias

by Liisi Kruusimägi

Ramis Köösel ja Reido Nurk said Erasmus+ programmi toel käia õppepraktikalt 13.05-13.06.2019 Hispaanias. Loe rohkem nende õppepraktika kohta allpool olevast kokkuvõttest:
Käisime Hispaanias, Brico Depot nimelises ettevõttes praktikal. Ettevõte sarnanes Eestis olevate ettevõtetega, nagu näiteks on K-rauta ja Bauhof. Töö oli seal üsna sarnane Eesti toimuvale, kuid saime ka uusi kogemusi. Suurimaks uueks kogemuseks oli meil skaneerimismasina kasutamine, mida nimetati nende poolt PTD-ks. Peamisteks töö ülesanneteks olid meil skanneri kasutamine, kiletamine, kauba väljapanek ning teiste tööliste abistamine.
Pidime skanneriga laos skaneerima tooted süsteemi, et võtta tooteid poodi arvele ja, et need tooted saaksid edasi liikuda poe riiulitele. Skanner, mida me kasutama õppisime, suuri oskusi ei vajanud. Raskusi tekitas see, et masin oli hispaania keeles, mistõttu tekkisid vahest segadused õigetesse programmidesse saamiseks ning kustutamiseks jne. Lõpuks, tänu pidevale kasutamisele, muutus sellega töötamine lihtsamaks.
Kiletamises kasutasime läbipaistvat, musta ja valget kile. Kõigil kilerullidel oli oma põhimõte, miks neid kasutati. Musta ja valget kile kasutati sellepärast, et kaitsta kaupa niiskuse eest. Nende aluste väljasaatmiseks pandi turvateip ümber, et märgistada kauba kuuluvust ning, et see on kaitstud.
Töötajatega üritasime suhelda inglise keeles, kuid tihti ei saanud nad aru, mida me seletada tahtsime, seega kasutasime google tõlget, mis aitas meil palju lihtsamini suhelda. Ettevõttes oskas 2-3 inimest inglise keelt. Üldiselt saime lõpuks aru, mida töötajad meist soovivad ja me tegime kõik ilusti ära, konflikte ei tekkinud. Ütleme nii, et nalja sai vahest isegi rohkem, kui tööd teha. Töötajad olid väga abivalmid meie suhtes ja meil oli väga meeldiv töötajaskond. Juhatajaga me väga ei suhelnud, ainult siis, kui oli vaja paberitele allkirju.

Kokkuvõtteks võib öelda, et meiega jäädi praktikal rahule ning me jäime ise rahule sealt saadud kogemustega. Tähtsaim kogemus oli see, et saime aru, et me suudame hakkama saada välismaal tööl käies.

Sarnased postitused