Kerstin ja Tairi kosmeetikupraktikal Maltal

by Liisi Kruusimägi

Tairi Tomson ja Kerstin Ollo said võimaluse enda õppepraktika sooritada Erasmus+ programmiga Maltal. Rohkem saad kosmeetikute õppepraktika kohta lugeda allpool olevast Kerstini kokkuvõttest.
Praktika toimus 17. märtsist 18. aprillini 2019. aastal Maltal, ettevõtetes Solana Hotel&Spa ja Pergola Hotel&Spa. Praktika eesmärgiks oli erialaste oskuste arendamine ning kogemuste saamine välisriigis töötades ja elades.
Praktika teostasin kahes tütarettevõttes, Solana Hotel&Spa ja Pergola Hotel&Spa, millest enamuse aja viibisin Pergolas. Antud asutus oli tegutsenud kauem ja seega oli sealne meeskond ja ruumid rohkem sisse töötanud. Tegemist oli 91 toaga hotelliga, milles tegutses ka Da Vinci Spa, milles veetsin mina oma aja, ning mitmeid baare, basseine ja restoran.
Esimesel praktikapäeval olime Solana hotellis, kus tutvustati meile spaad, töötamise põhimõtteid ning sain vaadata, kuidas üks terapeut tegi kliendile üldmassaaži. Aitasime kergemate tööülesannetega nagu küünalde süütamine, tubade korrastamine ning külaliste vastuvõtuks ruumide ettevalmistamine. Alates järgmisest päevast suundusin mina Pergola hotelli, kus esimese nädala pidin veetma sealseid protseduure jälgides ja õppides. Oma oskusi sain siiski klientide peal näidata juba esimesel päeval ning nii jätkuse see praktika aja lõpuni. Peamiselt sooritasin selja- ja üldmassaaže, mis kestsid 30 minutist ühe tunnini. Korra sain proovida ka kiirpediküüri ning -näohoolitsust, milleks kasutati Germaine de Capuccini tooteid. Jälgisin ka kahte kehahoolitsust, mida teostati Thalioni toodetega. Sain viivuks harjutada ja kliendil proovida ka laavakivi massaaži. Jälgisin oma kolleegide tööd ning võtsin kuulda nende näpunäiteid massaažiks, tänu millele parandasin tugevalt oma oskusi ja kindlustunnet massaaži tehes. Olen nüüd julgem ja kindlam on oskustes.
Saadud kogemus tuleb mulle kindlasti tulevikus kasuks, kuna olen enesekindlam ja mu silmaring avardus veelgi. Praktikakohas sain tunda, mida tähendab tihe töögraafik massöörina ning kuidas duaalhoolitsustes oma kolleegiga suhelda ning arvestada sõnu kasutamata. Maltal ringi liikudes avastasin, et ka kodumaast nii kaugel võib looduses kohata Eestile omaseid taimi ja loomi. Samuti õppisin ennast rohkem avama, kuna sealne kohalik rahvas oli äärmiselt sõbralik ja jutukas.
Kui sattusin olukorda, mis tähendas, et jäin mõnele kohtumisele hiljaks, siis teatasin oma hilinemisest ning kohale jõudes vabandasin ja selgitasin olukorda. Peamiselt oli põhjuseks tihe liiklus ning erinevad pidustused, mis takistasin liinibussidel, millega liikusime, õigeks ajaks sihtpunkti jõuda. Kuid tuli ka ette olukord, kus pidime süüdistama ainult enda tähelepanematust. Tänu sellele olime aga edaspidi palju ettevaatlikumad.

Neile õpilastele, kes soovivad praktikal viibida Maltal, soovin julgust ja avatust. Sealne elutempo on kohati küll hektiline, kuid ometi paradiisilik. Seega ei tohi lasta end tööelul liialt väsitada ning igal võimalikul hetkel tutvuda Malta imelise arhitektuuri, vaatamisväärsuste ja loodusega. Alati tasub vaadata ka kohtadesse, mis esialgu ei tundugi midagi erilist, sest nii võib leida peidetud aarde, olgu selleks siis inimesed või vaade. Antud riik on küll kordades väiksem meie kodumaast, kuid see ei tähenda, et seal oleks vähem, mida avastada.

 

Sarnased postitused