Reelika ja Jane pagaripraktikal Maltal

by Liisi Kruusimägi

Jane Anijärv ja Reelika Mägi käisid pagari õppepraktikat sooritamas 17.03-17.04.2019 Maltal, Valettas. Rohkem nende õppepraktika kohta on võimalik lugeda Reelika kokkuvõttest.
Mina sooritasin oma välispraktika Maltal, ettevõttes The Pastry Park. Seadsin endale eesmärgiks arendada oma inglise keele oskust, näha rohkem oma erialaseid võimeid ja olla hea meeskonnaliige. Ettevõte, kus oma praktika sooritasin, avas oma uksed 2018. aasta suvel. Tegu on väikese kohaga, kust on võimalik osta lisaks pagari- ja kondiitritoodetele ka võileibu, salateid, pannkooke, kohvi, teed ja pastat. Töö toimus graafiku alusel, sain ka vabu päevi, nii sain saart avastada. Esimesel korrusel asus kohvik ja alumisel korrusel oli köök. Lisaks minule oli seal ka teisi praktikante teistest riikidest, näiteks Itaaliast ja Prantsusmaalt.
Praktika jooksul sain ennast proovile panna näiteks makroonide tegemise ja šokolaadi tempereerimisega, selliste asjadega polnud mul varem kokkupuudet olnud, aga sain päris hästi hakkama. Lisaks kõigele uuele huvitavale, sain ka teha asju, mida olen harjunud koolis tegema, selleks olid erinevad saiad. Kogu töö toimus peakokk Horace valvsa pilgu all.
Õppisin nende nädalate jooksul uusi teadmisi šokolaadist, neid läheb kindlasti vaja õpingute ajal ja tulevikus tööl. Samuti sain lihvida oma inglise keele oskust ja selle üle on mul ääretult hea meel. Vaba aega veetes sai selgeks, et kõik Malta elanikud on väga sõbralikud ja alati valmis aitama. Enne praktikat arvasin, et riik on suurem, kuid tegelikult on Malta väga väike ja paari päevaga jõuad juba kõik huvitavad kohad läbi käia.
Probleeme tekkis vahest ikka, neid aitas lahendada peakokk ja midagi hullu neist ei saanud. Sain vaid endale teadmisi kuidas järgmine kord paremini teha ja neid vigu vältida.

Teistele õpilastele, kes lähevad välispraktikale soovitan olla väga rahulik ja mitte üle mõelda, sest tegelikult on kõik asjad väga hästi planeeritud ja tuleb lihtsalt olla tubli ja praktikakohas head tööd teha. Samuti soovitan vabadel päevadel käia palju ringi, sest aeg välismaal läheb kiiremini, kui oskad arvata. Välispraktika oli ääretult vahva kogemus ja andis mulle palju motivatsiooni edasisteks õpinguteks. Kõigil kellel on võimalus minna, kasutage seda võimalust!

Sarnased postitused