Katrin logistikapraktikal Soomes, Vaasas

by Liisi Kruusimägi

Katrin Kuura käis logistika valdkonna õppepraktikal Soomes, Vaasas. Rohkem Katrini õppepraktika kohta saad lugeda allpool olevast kokkuvõttest.
Praktika toimus ajavahemikul 10.03.19-10.04.19 Soomes linnas Vaasa ning ettevõttes Sale Rewell Center Vaasa – Osuuskauppa KPO. Praktika eesmärkideks olid: tuttavaks saamine ettevõtte töökorralduse ja töökeskkonnaga, kaupade vastuvõtt ja nende paigutamine müügisaalis õigetele riiulikohtadele, tööohutuse tähtsusest aru saamine ning kauba mahalaadimise ja vastuvõtmise protsessiga ja selle juures kasutatud töövahendite ja dokumentidega tutvumine.
Sale Rewell Center Vaasa asukohaks on Raastuvanku 19B, Vaasa. Ettevõte tegeleb jaemüügiga ning klientideks on lõpptarbijad. Nende eesmärgiks on pakkuda suures valikus kaupa, pikki lahtiolekuaegu ja kiiret teenindust. Pood on avatud argipäeviti ja laupäeval 7-22 ning pühapäeval 10-22.
Ettevõttepoolseks praktikajuhendajaks oli Toni Pohjoismäki. Praktikal olles olid peamisteks ülesanneteks kaupade väljapanek, riiulite korrastamine, klientide abistamine, kuupäevade kontrollimine, allahindluste siltide toodetele peale panemine ning tekkinud jäätmete äraviimine. Minu eesmärkideks praktikal oli õppida midagi uut ja huvitavat, arendada inglise keele oskust ning panna ennast proovile teises keskkonnas. Õppisin palju uusi tööülesandeid, näiteks polnud ma varem tegelenud jäätmete äraviimisega ja aitasin leida ka uutele toodetele kohti, mis oli samuti uus õpitud tööülesanne.
Praktikaperioodi vältel õppisin palju ka Vaasa kohta, näiteks kultuurist, inimestest ja ka õppimisvõimalustest. Vabal ajal käisin tihti jalutamas ja ka muuseumis, kust sain näha aastatetaguseid riietumisstiile ja ka tööriistu. Sain Vaasa kohta infot, kas linnaga tutvudes, internetist või teistelt inimestelt. Kokku elab Vaasas üle 67 000 inimese ja iga 5 inimene on õpilane. Paljud inimesed käivad ka nädalavahetusteti kirikutes. Giid tutvustas meile ka kahte kirikut, esimene oli Vaasa kirik, mis on ka üks vanimaid kirikuid Vaasas ja teine oli Orthodox’i kirik. Terves linnas oli ka palju erinevatele kirjanikele, ajaloolastele ja võitlejatele pühendarud mälestusmärke.
Praktika sujus hästi, kuid probleeme tekitas siiski soome keele oskamatus. Suurem osa klientidest rääkisid vaid soome või rootsi keelt, mistõttu oli neid raske abistada. Probleemi lahendamiseks kutsusin tavaliselt teise töötaja, kes valdas soome või rootsi keelt. Tööülesannete täitmisel probleeme ei tekkinud, sain varasemalt õpitut rakendada tööülesannete täitmisel.
Kindlasti soovitan igaühel osaleda välispraktikal, kellel on huvi midagi uut ja huvitavat kogeda. Teistele, kes soovivad osaleda välispraktikal soovitan ma lugeda enne riigi kohta infot, kuna see tuleb kindlasti kasuks ja õppida ka kohalikku keelt, sest paljud inimesed ei mõista inglise keelt.

Sarnased postitused