Kelli sekretäripraktikal Belgias

by Liisi Kruusimägi

Kelli Tamm käis sekretäri õppepraktikal Brüsselis, Belgias Erasmus+ programmiga perioodil 11.03-11.04.2018. Rohkem Kelli õppepraktika kohta saad lugeda tema kirjalikust õpirände kokkuvõttest.
Praktika toimus Belgia pealinnas Brüsselis. Minu praktikakohaks oli Instituut Voor Kennis Management VZW, kus olin professori abi. Praktika eesmärgiks oli saada uusi kogemusi ja teadmisi sekretäri erialast. Praktika ajal töötasin ma peamiselt üksi ehk olin niinimetatud virtuaalne assistent. Kogu töö käis läbi arvuti; otsisin infot, saatsin meile ning osalesin videokoosolekutel. Juhendajaga saime aeg-ajalt kokku või tegime lühikesi videokoosolekuid. Mul ei olnud kindlat tööaega, kuid mulle anti ülesanded päevaks, mis oli vaja ära teha. Seega, kui ma sain tööga kiirelt valmis, siis sain ka varem töölt lahkuda. Minu peamiseks ülesandeks oli ette valmistada koosolekuid – otsida osalejatele hotelle ning hiljem saatsin juhised, kuidas saada lennujaamast hotelli ning hotellist ülikooli, kus toimus koosolek. Koosolekupäeval oli minu ülesandeks teha märkmeid ja hiljem need märkmed arvutisse trükkida. Koosolekut salvestati, nii et järgmised päevad ma kuulasin salvestusi ning tegin uusi ja põhjalikumaid märkmeid. Viimased kaks nädalat töötasin ma korteris, kuna ülikoolis, kus ma töötasin oli koolivaheaeg ning kool oli suletud. Otsisin vajalikku infot professori kohta ning tegin talle isikliku kausta. Sain veel andmeid sisestada Exceli tabelisse.

Huvitav oli tutvuda uue riigi ja kultuuriga. Selle kuu aja jooksul nägin ja tutvusin Belgia riigi ja erinevate inimestega. Külastasime Belgia linnu Gent ja Antwerp ning samuti jõudsime veel ära käia Pariisis ja Luksemburgis. Kuu aega ei ole väga pikk aeg, kuid väga sündmusterohke ning meeldejääv.

Õnneks ei tekkinud kuu aja jooksul mitte mingi suguseid suuri probleeme. Isegi kui tekkisid mõned pisikesed probleemid töö juures, siis sai kohe abi küsitud ja korda aetud. Välispraktika andis mulle palju uusi oskusi ja rohkem enesekindlust ning iseseisvust. Samuti sain praktiseerida inglise keelt. Kogu praktika sujus hästi ning kogemused, mis sealt sain on kirjeldamatud. Soovitan kõigil osa võtta välispraktikast, sest see on väärt kogemus terveks eluks.

Sarnased postitused