GreenPRO projektikohtumine Itaalias 07.-09.02.23

by Karmen Torin

7. veebruarist- 9. veebruarini 2023 toimus Green PRO projektis osalejate kohtumine Itaalias. Noored Itaaliast, Lätist ja Eestist olid tulnud Martina Franca linna, et tutvuda kohalike rohetehnoloogiate- ja algatustega ning ringmajanduse kaasamisega ettevõtlusse. Samuti tutvustasid õpilased enda projektiga seotud ideid ja praktikaid.

Projekti eesmärgiks on roheliste oskuste arendamine ja kasutamine, töötades rahvusvahelistes meeskondades koos noortega Lätist ja Itaaliast. Enne Itaalia kohtumist esitlesid projektis osalejad igaüks oma ideed, mida saab rakendada igapäevaelus, kodus, koolis, teenindusvaldkonnas, praktikakohas või mujal- elades ja majandades keskkonnasõbralikumalt. Alustades isikupärastatud lõunakarpidest, zero-waste restoranist kuni keskkonnapuhastusrakenduseni ja elektriautode kasutamisega sõidukoolides. Õpilaste ideed olid erinevad ja mitmekesised.

Projektikohtumise käigus valisid noored 36 idee hulgast välja 12 parimat ja jätkasid meeskondades oma ideede arendamist ja täiustamist. Projekti viimasel päeval koostasid noored koos ettevõtluseksperdiga projektiideede elluviimiseks SWOT-analüüsi. Õpilasvõistkonnad jätkavad tööd veebis ja kohtuvad aprillis Eestis, Pärnu Kutsehariduskeskuses.

Tegevusi kaasrahastab Euroopa Liidu Erasmus+ programm, projekt nr. 2022-1-LV01-KA220-VET-000089115.

Sarnased postitused