Pagari- ja kondiitritoodete tehnoloogia

  • Vastuvõtt SAISis avatakse 11. juuni 2024
  • Põhiharidus nõutav
  • Statsionaarne - koolipõhine õpe

 

Kutseõppe liik: 4. taseme kutseõppe esmaõpe (kutsekeskharidusõpe)

Õppevaldkond: tehnika, tootmine ja ehitus

Õppesuund: tootmine ja töötlemine

Õppekavarühm: toiduainete töötlemine

Õppevorm: statsionaarne - koolipõhine õpe

Õpingute alustamise tingimus: põhiharidus

Õppekava maht: 180 EKAP

Õppe nominaalkestus: 3 a

Vastuvõtu tingimus: põhiharidust tõendava dokumendi hinnete aritmeetiline keskmine hinne 100%

Õppekava lühitutvustus:

Pagari- ja kondiitritoodete tehnoloogia õppekavale võib õppima asuda põhiharidusega või vähemalt 22-aastane põhihariduseta isik, kellel on põhihariduse tasemele vastavad kompetentsid.

Õppekava õpiväljundite kohaselt valmistab õpilane tehnoloogilise juhendi alusel kvaliteetseid pagari- ja kondiitritooteid, korraldab enda tööd ratsionaalselt, töötab iseseisvalt, tulemuslikult ja ressursisäästlikult, analüüsib, hindab ja parendab enda ning meeskonna tööd jne. Õpingud loetakse lõpetatuks pärast õppekava täitmist ja selles kirjeldatud õpiväljundite saavutamist lävendi tasemel ning kompetentsuse hindamist positiivsele tulemusele vastavalt pagar (tase 4) ja kondiiter (tase 4) hindamisstandardile.

Põhiõpingute moodulid:

  • toiduainetöötluse valdkonna alused
  • toiduohutus
  • õpitee ja töö muutuvas keskkonnas
  • pagaritoodete valmistamise alused
  • lihtpagaritoodete valmistamine nisutainast
  • lihtpagaritoodete valmistamine rukkitainast
  • valikpagaritoodete valmistamine
  • kondiitritoodete tehnoloogia
  • erinevatest jahudest tainatoodete valmistamine
  • kookide ja tortide valmistamine
  • maiustuste valmistamine
  • külmutamine ja pakendamine
  • pagari praktika
  • kondiitri praktika

Üldõpingute moodulid:

  • matemaatika
  • keel ja kirjandus
  • loodusained
  • võõrkeel (inglise keel)
  • sotsiaalained
  • kunstiained

Valikõpingute moodulid:

  • kutsealane liikumine
  • kutsealane inglise keel
  • küpsetised erinevate toitumisvajadustega klientidele
  • pagaritoodete kujundamine ja kaunistamine
  • karamellitööd
  • teenindamine ja müügitöö
  • tellitud pagaritoodete valmistamine
  • tellitud kondiitritoodete valmistamine
  • rahvaste küpsetised
  • pagaritoodete projektitöö
  • kondiitritoodete projektitöö
  • kutsealane soome keel
  • fruktodisain
  • esmaabi
  • toiduvalmistamine

NB! Õppima asumisel tuleb arvestada rahalise kuluga tööriiete ostmiseks.

 

Ettevõtted praktika sooritamiseks ja võimalikud töökohad pärast kooli lõpetamist:

Pärnu erinevad pagari- ja kondiitritööstusettevõtted.

Võimalus taotleda õppetoetust. Kooli lõpetamisel omandatakse kutsekeskharidus.

Lisainformatsioon: Terje Jürgens (kutseõpetaja) terje.jyrgens[at]hariduskeskus.ee

Vt lisaks

õppekava

https://haridusportaal.edu.ee/ametialad/pagar-kondiiter-ja-maiustusevalmistaja


ÜLDANDMED

Koordinaadid N58.385768, E24.540174
Registrikood 70006369
Tehingupartneri kood 007001
Arveldusarve: Rahandusministeerium
SEB: EE891010220034796011
Swedbank EE932200221023778606
Luminor bank EE701700017001577198
Viitenumber (arved): 2800082789
Viitenumber (toetused): 2800047737
E-arved (info)

Andmekaitse: Bert Blös (Privanor OÜ)
andmekaitsespetsialist[at]privanor.ee
(+372) 5379 4636

KONTAKTID

Üldtelefon (+372) 442 7888
Direktor (+372) 445 9467
Õppekorraldus (+372) 5695 2568
Sisseastumine (+372) 5688 9840
Täiendus- ja ümberõpe (+372) 445 1968
A-korpuse valvelaud (+372) 445 9464
Õpilaskodu valvelaud (+372) 445 1965
Õpilaskodu juhataja (+372) 58607746
Raamatukogu (+372) 5682 0189
Kooliõde (+372) 445 9463, (+372) 5344 5246
Kõigi töötajate kontaktid (link)

PÄRNUMAA KUTSEHARIDUSKESKUS | Niidupargi tn 12 | Pärnu | 80047 | tel +372 4427888 | parnumaa[at]hariduskeskus.ee
Küpsiste kasutamine ja privaatsuspoliitika

Meie veebileht kasutab parema kasutajakogemuse tagamiseks küpsiseid

Vaata lähemalt