Kutseõppe liik: 4. taseme kutseõppe esmaõpe (kutsekeskharidusõpe)
Õppevaldkond: tehnika, tootmine ja ehitus
Õppesuund: tootmine ja töötlemine
Õppekavarühm: toiduainete töötlemine
Õppevorm: statsionaarne - koolipõhine õpe
Õpingute alustamise tingimus: põhiharidus
Õppekava maht: 180 EKAP
Õppe nominaalkestus: 3 a
Vastuvõtu tingimus: põhiharidust tõendava dokumendi hinnete (v.a eksamid) aritmeetiline keskmine hinne
Õppekava lühitutvustus:
Pagari- ja kondiitritoodete tehnoloogia õppekava aluseks on toiduainetöötluse erialade riiklik õppekava ja pagari ning kondiitri (tase 4) kutsestandardid. Õppekavale võib õppima asuda põhiharidusega või vähemalt 22-aastane põhihariduseta isik, kellel on põhihariduse tasemele vastavad kompetentsid.
Õppekava õpiväljundite kohaselt valmistab õpilane tehnoloogilise juhendi alusel kvaliteetseid pagari- ja kondiitritooteid, korraldab enda tööd ratsionaalselt, töötab iseseisvalt, tulemuslikult ja ressursisäästlikult, analüüsib, hindab ja parendab enda ning meeskonna tööd jne. Õpingud loetakse lõpetatuks pärast õppekava täitmist ja selles kirjeldatud õpiväljundite saavutamist lävendi tasemel ning kompetentsuse hindamist positiivsele tulemusele vastavalt pagar (tase 4) ja kondiiter (tase 4) hindamisstandardile.
Õpingute osalisel läbimisel omandatavad kvalifikatsioonid:
- abipagar - tase 3 vastavad kompetentsid omandatakse järgmiste põhiõpingute moodulite õpiväljundite saavutamisel: toiduainetöötluse valdkonna alused, toiduohutus, karjääriplaneerimine ja ettevõtluse alused, pagaritoodete valmistamise alused, lihtpagaritoodete valmistamine, abipagari praktika;
- pagar - tase 4 vastavad kompetentsid omandatakse järgmiste põhiõpingute moodulite õpiväljundite saavutamisel: toiduainetöötluse valdkonna alused, toiduohutus, karjääriplaneerimine ja ettevõtluse alused, pagaritoodete valmistamise alused, lihtpagaritoodete valmistamine, valikpagaritoodete valmistamine, pagari praktika.
Põhiõpingute moodulid:
- toiduainetöötluse valdkonna alused
- toiduohutus
- karjääri planeerimine ja ettevõtluse alused
- pagaritoodete valmistamise alused
- lihtpagaritoodete valmistamine
- valikpagaritoodete valmistamine
- kondiitritoodete tehnoloogia
- abipagari praktika
- pagari praktika
- kondiitri praktika
Üldõpingute moodulid:
- matemaatika
- keel ja kirjandus
- loodusained
- võõrkeel (inglise keel)
- sotsiaalained
- kunstiained
Valikõpingute moodulid:
- kutsealane liikumine
- kutsealane inglise keel
- küpsetised erinevate toitumisvajadustega klientidele
- maiustused
- kondiitritoodete kujundamine
- tellitud pagaritoodete valmistamine
- tellitud kondiitritoodete valmistamine
- rahvaste küpsetised
- pagaritoodete projektitöö
- kondiitritoodete projektitöö
- kutsealane soome keel
- fruktodisain
- esmaabi
- toiduvalmistamine
NB! Õppima asumisel tuleb arvestada rahalise kuluga tööriiete ostmiseks.
Ettevõtted praktika sooritamiseks ja võimalikud töökohad pärast kooli lõpetamist:
Pärnu erinevad pagari- ja kondiitritööstusettevõtted.
Võimalus taotleda õppetoetust. Kooli lõpetamisel omandatakse kutsekeskharidus.
Lisainformatsioon: Terje Jürgens (kutseõpetaja) terje.jyrgens[at]hariduskeskus.ee
Vt lisaks õppekava