Kutseõppe liik: 4. taseme kutseõppe esmaõpe
Õppevaldkond: tehnika, tootmine ja ehitus
Õppesuund: tootmine ja töötlemine
Õppekavarühm: toiduainete töötlemine
Õppevorm: statsionaarne - koolipõhine õpe
Õpingute alustamise tingimus: keskharidus
Õppekava maht: 60 EKAP
Õppe nominaalkestus: 1 a
Õppetöö toimumine: õpe viiel päeval nädalas, auditoorne ja praktiline õppetöö esmaspäevast kolmapäevani koolis, neljapäev-reede praktika praktikaettevõttes; esimesed viis nädalat (esmaspäevast reedeni) auditoorne õpe koolis
Vastuvõtu tingimused:
- keskharidust tõendava dokumendi hinnete aritmeetiline keskmine hinne 40%
- individuaalne vestlus 60%
Õppekava eesmärk ja lühitutvustus:
Õppekava eesmärgiks on anda õpilasele teadmised, oskused ja hoiakud, mis on olulised kondiitrina töötamiseks toitlustusteenuseid pakkuvates ettevõtetes.
Õppekava õpiväljundite kohaselt valmistab õpilane kvaliteetseid pagari- ja kondiitritooteid, korraldab enda tööd ratsionaalselt, töötab iseseisvalt, tulemuslikult ja ressursisäästlikult, analüüsib, hindab ja parendab enda ning meeskonna tööd.
Õpingud loetakse lõpetatuks pärast õppekavas kirjeldatud kvalifikatsioonile või osakutsele vastavate õpiväljundite saavutamist.
Õpiväljundite saavutatust hinnatakse kutseeksamiga ja õpingute läbimisel omandatakse "Kondiiter, tase 4" kutsekvalifikatsioon.
Põhiõpingute moodulid:
- toiduainetöötluse valdkonna alused
- toiduohutus
- õpitee ja töö muutuvas keskkonnas
- valikkondiitritoodete valmistamine
- kondiitritoodete tehnoloogia
- kondiitri praktika
Valikõpingute moodulid:
- kutsealane inglise keel
- kondiitritoodete kujundamine
- teenindamine ja müügitöö
- väikeettevõtte majandamine
- esmaabi
- tellitud kondiitritoodete valmistamine
- fruktodisain
- küpsetised erinevate toitumisvajadustega klientidele
Õppima asumisel tuleb arvestada rahalise kuluga tööriiete ostmiseks.
Lisainformatsioon: Helina Kruusmaa (kutseõpetaja) helina.kruusmaa[at]hariduskeskus.ee
Vt lisaks
https://haridusportaal.edu.ee/ametialad/pagar-kondiiter-ja-maiustusevalmistaja