Noor Kokk 2020 võistlus algab

29.10.2020 toimub Tallinna Lauluväljaku ruumides vabariiklik kutsemeistrivõistlus Noorkokk 2020.

Kutsemeistrivõistlusest võtab osa 7 kutseõppeasutust. Meie kooli esindavad III kursuse koka eriala õpilane Milena Simane, teda abistab II kursuse noor kokk Marek Kink. Noori juhendas kutseõpetaja Sergei Tšekmarjov. Tallinna poole asutakse teele varahommikul kella kuuest.

Võistlejatel tuleb valmistada pidulik isutekitaja, pearoog ja magustoit. Reeglid toitude valmistamisel on ette antud:

1. Isutekitaja: kaalult 40-50g, külm või toasoe, tooraine valik on vaba.

2. Pearoog: 1 terve broiler (~1,3kg) ja lisaks broilerisüda, broileri maksa ja broileri pugu. Subproduktidest peaks olema esindatud vähemalt üks ja kogus on võistleja määrata. Lisaks kanale peab olema taldrikul 3 lisandit ja kaste.

3. Magustoit: Fazer riivleib ja valikus meetooteid (metsamesi, kanarbiku mesi, meekärg, õietolm, suir, taruvaik). Magustoidu taldrikul peaks olema esindatud vähemalt kolm erinevat komponenti (esindamaks erinevaid tekstuure ja maitseid) ja kaste.

Esimese kümne minuti jooksul peab võistleja teostama broileri kondistamise.

Võistlusroogade valmistamiseks ja serveerimiseks on aega kokku 4 tundi.

Võistluskohtunikud: Marko Sõmer-HORISONT, Cätlyn Priks- Aasta kokk 2019, Von Krahli Aed, Angelica Udeküll-Wicca, Rado Mitro-RADO, Martin Meikas-Ö. Boksikohtunikud- Koit Uustalu, Kaido Metsa

Täpne võistlusinfo asub siin.

Täname Segers Eesti OÜ ja Smiletex OÜ võistlusriiete eest!

Pöidlad pihku!