Pärnu Ühisgümnaasiumi (PÜ) õpilased koos Hispaania, Itaalia, Prantsusmaa, Poola ja Hispaania eakaaslastega, kes viibivad nädal aega Pärnus Erasmus+ projekti „YES: Young Europeans for sustainability“ (tõlkes: „JAH: Noored eurooplased kestlikkuse heaks“) raames, osalevad Pärnumaa Kutsehariduskeskuse (PKHK) poolt korraldatud töötoas.
✅Teisipäeval, 29. novembril toimub PKHK-s loeng koos praktilise töötoaga „Zero-waste cooking“, mille viib läbi kutseõpetaja Herkki Ruubel koos koka eriala õpilastega. Zero-waste pole pelgalt toidu pealt kokkuhoid, vaid pigem on zero-waste maailmavaade, mis hõlmab põhimõtteid ninast sabani ja lehest juureni. Kõik õpilased on kaasatud ning sellele järgneb ka salati teemaline töötuba, kus kasutatakse tooraineid nagu jääsalat, kapsas, peterselli dressing, läätsed, tatrapopkorn, porgand ja kanaliha. Salati valmistamisel saavad osalejad teha paaristööd.
✅Antud projekt käsitleb ÜRO 17-t kestliku arengu eesmärki, kaasates partnerkoolide noori kui tulevasi aktiivseid maailmakodanikke rahvusvahelisele koostööle. Projekti eesmärgiks on soodustada noorsoo aktiivset osalust ühiskonnaelus kestliku arengu võtmes nii kogukonna kui Euroopa tasandil. Kõigis kuues partnerriigis keskendutakse projektinädala jooksul konkreetsetele kestliku arengu eesmärkidega seotud tegevustele, viiakse läbi loenguid ja töötube ning korraldatakse harivaid õppekäike ja arutelusid.
✅Eesti projektinädala fookuseks on kvaliteetne haridus, tööhõive ja majanduskasv ning vastutustundlik tootmine ja tarbimine ehk eesmärgid number 4, 8 ja 12. Zero-waste maailmavaadet propageeriv töötuba korraldataksegi just silmas pidades vastutustundliku tarbimise teemat.