Tallinnas FoodFesti toidumessil pälvis noorkokkade kutsemeistrivõistlustel esikoha Pärnumaa kutsehariduskeskuse (PKHK) õpilane Kristiina Sireli, pagarite mõõduvõtmisel sai esikoha pärnakas Kadri Kärsna. Noorkokkade võistlusel osalejad said ülesande valmistada eel- ja pearoog. Taimetoidu eelroa kohustuslikud toorained oli muskaatkõrvits, õun "Granny Smith" ja punane peet. Pearoa kohustuslikuks tooraineks oli tänavu valitud terve roogitud Alaska hõbelõhe, millest iga võistkond pidi valmistama kohtunikele ja publikule esitlemiseks kuus portsjonit.
Pärnumaa kutsehariduskeskuse õpilase Kristiina Sireli valmistatud eel- ja pearoog tõid talle noorkokkade kutsemeisterlikkuse võistlusel esikoha. / Liis Reiman/SA Innove
Sireli meeskonda kuulus abikokk Maribel Pirn. Noorkokkade konkursil osalesid kümne ametikooli esindajad.
Pagarite võistlusest väljus võitja PKHK teise kursuse õpilane Kadri Kärsna, kes valmistas soolaste pirukate küpsetamise võistlusel suitsutatud ümarmudila täidisega küpsetise.
Noorte kondiitrite mõõduvõtul tuli PKHK õpilane Melyta Škljar kolmandaks.
Kondiitrite võistlusel tuli osalejail valmistada kahekilone tort "Kuldne sügis" ja esitleda kodutööna valminud puuviljavaliku kompositsiooni.
Täna võistlevad toidumessil noored pagarid ja toimub Eesti-Soome restoraniteenindajate ühistreening, kus Pärnumaalt osaleb Euroopa meistrivõistluseks valmistuv Erik Tammeleht.
Eno-Gerrit Link (Pärnu Postimees, 28.10.2016)