ECO-TAG

Projektiperiood: 01.11.2022-31.01.2025.
Projekti nr: 2022-1-ES01-KA220-VET-000085592

erasmusuus

kaasrahastus uus

PROJEKTI KIRJELDUS

Project Eco-Tag logoKliimamuutused ja keskkonnaseisundi halvenemine kujutavad endast eksistentsiaalset ohtu Euroopale ja ülejäänud maailmale. Seetõttu tehakse poliitilisel tasandil rahvusvahelisi jõupingutusi antud väljakutse lahendamiseks ning nende tagajärgede leevendamiseks, selliste meetmetega nagu jätkusuutlike koolide keskkonnamärgised. Need märgised aga ei arvesta (HoReCa) sektori kutsekoolidega kellel on majutus-, toitlustus- ja teeninduseraialad. Seetõttu on vajalik luua erikoolitus ja spetsiaalne jätku suutlikkuse sertifikaat.

Projekt ECO-TAG keskendub sellele konkreetsele väljakutsele kokanduse, gastronoomia, kokakunsti, köögihalduse ja toitlustusteenustega tegelevate kutsekoolide vaatenurgast. Selle eesmärk on käsitleda nende keskkonnamõju ja nende seost toiduainesektoriga. See võimaldab luua spetsiifilisi ja üldisi säästvaid pädevusi (mille aluseks on Euroopa jätkusuutlikkuse raamistik "Green Comp"), muuta käitumist ja seega vähendada süsiniku jalajälge.

PROJEKTI EESMÄRGID

  • Tõsta teadlikkust toidusektori jätkusuutlikkust käsitlevate rahvusvaheliste poliitikate osas kutsekoolide majutus-, toitlustus- ja teeninduseraialadel
  • Pakkuda koolitusi projekti käigus välja töötatud materjalidest lähtuvalt
  • Rakendada uut EL-i rohelist raamistikku kokandus- ja gastronoomiavaldkonnas kutsehariduse ja -koolituse sektoris, aidates kaasa innovatsioonile ja haridussüsteemi ajakohastamisele
  • Kinnitada ja kinnistada nii kulinaariakeskuste pingutusi kui ka osalejate omandatud pädevusi tänu kogu projekti jooksul välja töötatud sertifitseerimissüsteemile (ECOETIQUETA Erasmus), tagades nii pakutava sisu kvaliteedi ja selle jaoks sertifitseeritud digitaalse pitseri loomise antud sektorile.
  • Sihtrühma teadlikkuse tõstmine jätkusuutlikkuse olulisusest ja teadmise väärtusest, kuidas antud teadmisi teistele edasi anda.

PROJEKTI TULEMUSED

  • Interaktiivne juhend uusimate jätkusuutlikkusega seotud rahvusvaheliste poliitikate ja nende poliitikate rakendamise viiside kohta toitlustus- ja hotellindussektori koolituskeskustes.
  • Kulinaariakeskuses multidistsiplinaarselt rakendatav jätkusuutlikkuse teemaline mikrokvalifikatsiooni MOOC-kursus õpetajatele/koolitajatele
  • Sertifitseerimissüsteem ja projekti sisule digipitsati loomine.
  • Avatud ja juurdepääsetav digitaalne platvorm.
  • Poliitika käsiraamat
  • Juhtimisanalüüsid

PROJEKTI UUDISKIRJAD

PROJEKTI ARTIKLID

PROJEKTI PARTNERID

Lisainfo:

Karmen Torin - projektijuht
See e-posti aadress on spämmirobotite eest kaitstud. Selle nägemiseks peab su veebilehitsejas olema JavaSkript sisse lülitatud.
Teele Luks – projektijuht
See e-posti aadress on spämmirobotite eest kaitstud. Selle nägemiseks peab su veebilehitsejas olema JavaSkript sisse lülitatud.

Jälgi projektidega seonduvad instagramis: erasmuspkhk või meie kodulehel https://www.hariduskeskus.ee/rahvusvaheline/

ÜLDANDMED

Koordinaadid N58.385768, E24.540174
Registrikood 70006369
Tehingupartneri kood 007001
Arveldusarve: Rahandusministeerium
SEB: EE891010220034796011
Swedbank EE932200221023778606
Luminor bank EE701700017001577198
Viitenumber (arved): 2800082789
Viitenumber (toetused): 2800047737
E-arved (info)

Andmekaitse: Bert Blös (Privanor OÜ)
andmekaitsespetsialist[at]privanor.ee
(+372) 5379 4636

KONTAKTID

Üldtelefon (+372) 442 7888
Direktor (+372) 445 9467
Õppekorraldus (+372) 5695 2568
Sisseastumine (+372) 5688 9840
Täiendus- ja ümberõpe (+372) 445 1968
A-korpuse valvelaud (+372) 445 9464
Õpilaskodu valvelaud (+372) 445 1965
Õpilaskodu juhataja (+372) 58607746
Raamatukogu (+372) 5682 0189
Kooliõde (+372) 445 9463, (+372) 5344 5246
Kõigi töötajate kontaktid (link)

PÄRNUMAA KUTSEHARIDUSKESKUS | Niidupargi tn 12 | Pärnu | 80047 | tel +372 4427888 | parnumaa[at]hariduskeskus.ee
Küpsiste kasutamine ja privaatsuspoliitika

Meie veebileht kasutab parema kasutajakogemuse tagamiseks küpsiseid

Vaata lähemalt