Pärnumaa KHK õpilane Maria Rezev sõidab Austriasse Euroopa noorte kutsevõistlustele EuroSkills Eesti kokkade esindajana.
Õppinud kõigepealt kokaks ja seejärel samas Pärnumaa ametikoolis veel kondiitriks, töötab Maria restoranis Noot. Suvepealinna maineka restorani peakokk Rudolf Visnapuu on olnud tema juhendaja Euroopa võistlusteks valmistumisel.
„Ma arvan, et minu ettevalmistus on hea,“ ütleb Maria kõhklemata. Me kohtume Noodis, kui suurvõistlusele sõiduni on jäänud paar nädalat. „Natukene on veel aega harjutada, aga üldiselt on kõik paigas,“ räägib Maria enesekindlalt.
Kogemustega võistleja
Marial on pingelises võistlusõhkkonnas toiduvalmistamise kogemus olemas – ta on võistelnud „Noore meistri“, „Kokakunst Kuressaares“ ja oma kooli „Kuldse kulbi“ võistlustel. Koka eriala vilistlasena on ta olnud oma koolis kutsevõistluse žüriis ja näinud kokaoskuste mõõduvõtmist ka hindaja seisukohalt.
Euroopas pidi Maria Rezev Eestit esindama juba möödunud aastal, kuid „EuroSkills 2020“ jäi koroona tõttu ära. Ta jõudis harjutada mullusteks võistlusteks ning nüüdki on ta oma oskusi lihvinud pea pool aastat.
„Enne harjutasime teise toidukorviga. Tänavusteks võistlusteks tuli uus toidukorv ja hakkasime otsast pihta,“ räägib noorte tippkokk. Toidukorv on võistlustel ette antud ja selles olevatest toiduainetest tuleb pealtvaatajate ja kohtunike silme all road valmis meisterdada – kolmel päeval kokku kuus eri toitu. Neli rooga valmivad toidukorvi alusel, kahe puhul selguvad toorained võistluse alguses.
Loe pikemalt Õpetajate lehest: https://opleht.ee/2021/09/nuga-nappu-maria/