Täna, 25.oktoobril toimub toidumessi Tallinn FoodFest 2018 raames võistlus Noorkokk 2018. Pärnumaa Kutsehariduskeskust esindab teise kursuse kokaeriala õpilane Vladyslava Turchyn ning võistleja abiline on esimeselt kursuselt Liisa-Ly Kuum. Juhendajad kuitseõpetajad Taisi Talviste, Marina Madisson.
Roogades kasutatav tooraine peab olema oma päritolult vähemalt 80% ulatuses eestimaine. Toite valmistatakse 7 portsjonit. Võistlejatel tuleb valmistada pidulik eelroog ja dessert.
Eelroa kohustuslik tooraine: Räim 3 erinevat külm-või kuumtöötlemisviisi. Desserdi kohustuslikud toorained: Täistera kaer, õietolm ja muskaatkõrvits.
Võistlustööks on aega 3,5 tundi, sh 2 tundi eelroa ja 1,5 tundi desserdi valmistamiseks ja serveerimiseks.
Toidud serveeritakse taldrikutel, millest üks pannakse välja messikülastajatele vaatamiseks ja pildistamiseks ning kuus läheb kohtunike kogule maitsmiseks ja hindamiseks.
Võistlustööde hindamise aluseks on Põhjamaade standard, mille kohaselt kohtunike kogu hindab iga toidu puhul eraldi toidu maitset (1–40 punkti), roa välimust (1–30 punkti) ning töövõtteid ja professionaalsust (1–30 punkti).