Bocuse d'Or Euroopa maitsekohtunik Herkki Ruubel

Eesti tiim astub täna võistlustulle maailma suurimal kokkade võistlusel
Eile algas Norras Trondheimis ühe oluliseima ja raskemini võidetava kokkade võistluse Bocuse d'Or Euroopa voor, milles osaleb 20 praegu Euroopa parimat kokka. Eesti meeskond alustab täna teisel võistluspäeval võistlemist esimesena kell 10:00 (Eesti aja järgi).
Pooled Euroopa vooru läbinutest pääsevad järgmisel aastal Lyonis Prantsusmaal toimuvasse finaalvooru.


Eestit esindab sel aastal võistlusel Rondeau by ID privaatkokk Ivan Derizemlja. Ivani abikokk on aasta noorkokk 2023 Aljona Koch ja treeneriks Emmanuel Wille, kes on varasemaltki Bocuse d’Or võistluseks ette valmistanud kandidaate nagu Vladislav Djatšuk ja Dimitri Haljukov.
Eesti kandidaat Ivan Derizemlja: “Oleme treeninud veidi üle poole aasta, kõik on läinud plaanipäraselt ja suur töö on seljataga. Eks veidi ärevust on võistluse eel ikka hinges, aga üldjoontes tunnen ennast positiivselt.”
Ivan on ennast varem tõestanud nii Eestis kui välismaal. Ta on töötanud restoranides Piparmünt, CRU ja Mosaiik. Lisaks harjutas ta Soome restoranis Olo ja oli Taanis chef de partie Svinkløv Badehotel’is.
Tiimi treener Emmanuel Wille: “Seekordset kohustuslikku toorainet on väga keeruline käsitleda, aga Ivan on olnud pühendunud, loominguline ja intensiivselt harjutanud. Oleme pannud kõik sekundi täpsusega paika ja lahinguks valmis.”
Eesti tiim peab viie ja poole tunni jooksul sooritama kaks ülesannet: esitlema 14-liikmelisele žüriile võistluskandikut ja pakkuma enda koostatud menüüd. Kohustuslikeks tooraineteks on skrei ehk Põhja-Euroopa must tursk, Lofoteni maakonna kammkarbid, kuivatatud tursk, põhjapõdra erinevad osad ja Norra tuntud brändi Linie Akvaviit.
Eesti tiimi võistluskandiku märksõnadeks on eesti maitsete jätkusuutlikkus, traditsioonide ja kvaliteedi rõhutamine ning eheda kohaliku toidukultuuri tutvustamine.
Igat riiki esindab rahvusvahelises žüriis üks liige. Eestit esindab maitsekohtunike seas sel aastal Pärnumaa kutsehariduskeskuse kutseõpetaja ja tippkokk Herkki Ruubel.
SIIT leiate pildi- ja videomaterjali. Autor on Johannes Arro.
Võistluse otseülekannet saab vaadata Bocuse d´Or´i kodulehelt ning jälgida ja kaasaelada ka Bocuse d’Or Eesti Facebooki lehel ja Instagramis.
Projekti kaasrahastab Euroopa Liit ning Regionaal- ja Põllumajandusministeerium.
Lugupidamisega
Dimitri Demjanov
Bocuse d’Or Eesti president

Küsimuste või erisoovide korral palume ühendust võtta tiimi koordinaatoriga – See e-posti aadress on spämmirobotite eest kaitstud. Selle nägemiseks peab su veebilehitsejas olema JavaSkript sisse lülitatud., 5553 0882

Foto: Johannes Arro

ÜLDANDMED

Koordinaadid N58.385768, E24.540174
Registrikood 70006369
Tehingupartneri kood 007001
Arveldusarve: Rahandusministeerium
SEB: EE891010220034796011
Swedbank EE932200221023778606
Luminor bank EE701700017001577198
Viitenumber (arved): 2800082789
Viitenumber (toetused): 2800047737
E-arved (info)

Andmekaitse: Bert Blös (Privanor OÜ)
andmekaitsespetsialist[at]privanor.ee
(+372) 5379 4636

KONTAKTID

Üldtelefon (+372) 442 7888
Direktor (+372) 445 9467
Õppekorraldus (+372) 5695 2568
Sisseastumine (+372) 5688 9840
Täiendus- ja ümberõpe (+372) 445 1968
A-korpuse valvelaud (+372) 445 9464
Õpilaskodu valvelaud (+372) 445 1965
Õpilaskodu juhataja (+372) 58607746
Raamatukogu (+372) 5682 0189
Kooliõde (+372) 445 9463, (+372) 5344 5246
Kõigi töötajate kontaktid (link)

PÄRNUMAA KUTSEHARIDUSKESKUS | Niidupargi tn 12 | Pärnu | 80047 | tel +372 4427888 | parnumaa[at]hariduskeskus.ee
Küpsiste kasutamine ja privaatsuspoliitika

Meie veebileht kasutab parema kasutajakogemuse tagamiseks küpsiseid

Vaata lähemalt