Juba 30. korda valiti aasta parimat kokka ja konkursi „Aasta Kokk 2024“ võitis Jevgeni Kolikov restoranist Puri. Teiseks tunnistati Kirill Beljakov restoranist Horisont ja kolmandaks Karl Pajussaar Gastronomist.
Koos professionaalsetele kokkadega võistles teist aastat ka üks kirglik kokkaja, kes selles vallas siiski ei tööta. Eelmisel aastal oli n-ö must hobune võistlustel ETV uudisteankur Priit Kuusk, tänavu astus võistlustulle Kanal 2 „Telehommiku“ saatejuht Kristjan Gold. Tema abiliseks oli võistlusel Noorkokk 2023 silma paistnud Cerle Siim.
Võistluse „Aasta kokk 2024“ kohustuslikud toorained olid seotud tänavuse toidupiirkonnaga (Saaremaa, Muhu ja Ruhnu) ehk kasutada tuli vetikat, karusmarja, Muhu lammast, forelli ja kadakamarja.
Kolme roa valmistamiseks ja serveerimiseks oli aega viis ja pool tundi. Nii parima eelroa kui ka parima pearoa valmistas Jevgeni Kolikov ja parima magustoidu tegi Kristjan Gold.
Lisaks rändkarikale ootab Kolikovi 3000 euro väärtuses koogikoolitus Pariisis („Fundamentals of French pastry“) aktsiaseltsilt Kaupmees. Kristjan Gold pälvis innovatsiooni auhinna Kuldne kulp.
Teise koha saanud Kirill Beljakovi ootavad koolitus Poolas Chocolate Academy’is ja leivakoolitus Hellini pagarikojas ning leivakoolitus ootab ka kolmandaks tulnud Karl Pajussaart.
Aasta parima koka tiitli nimel võistles kuus inimest, lisaks eelnimetatule demonstreerisid Kultuurikatlas kokakunsti kõrgemat pilotaaži Herkki Ruubel (Toidutiim OÜ), Inna Sergejeva (Âme restoran) ja Märten Sepp (Pöide Grillhouse).
«Aasta noorkokaks 2024» kuulutati Hugo Komp (Tartu Rakenduslik Kolledž). Teise koha võitis Yaroslav Klevets (Olustvere Teenindus- ja Majanduskool), kolmandaks tuli Kaja Baburina (Tallinna Teeninduskool).
Allikas Õhtuleht Kersti Eero: https://www.ohtuleht.ee/1118778/galerii-kuidas-kaib-eesti-tippkokkade-tuleproov
Foto Stanislav Moškov