26.01.22 oli meie restoranipäeva üllatuskülaliseks värske ettevõtja Rainer Sepp, kes pakkus kõigile restorani külastajatele väikese lisana oma suurepäraseid marjaseid jogurtijäätiseid. Rainer valmistab oma Paikuse, praegu veel tagasihoidlikus aga juba laienemisplaane pidavas tootmises suus-sulavaid jogurti jäätiseid. Jäätised on valmistatud Eesti toorainest, ehtsatest marjadest ja jogurti baasil. Marju on minimaalselt kuumtöödeldud, et säilitada maksimaalselt nende kasulikud omadused. Suurema osa vahukoore asendamine jogurtiga annab jäätistele mõnusa kerge maitse, vähendades samal ajal oluliselt rasva sisaldust ja tõstes märkimisväärselt valgu sisaldust.
Rainer on meie kooli vilistlane ning lõpetas kokaeriala Pärnumaa Kutsehariduskeskuses 2015 aastal.
Kuidas said Tuutu Maiused alguse
Soov ettevõtlusega tegeleda on olnud Raineril juba väga ammu, aga pole olnud kas seda õiget ideed või enesekindlust, et alustada. 2021 aasta esimeses pooles saadud koondamine, aga andis selle vajaliku tõuke, et end kokku võtta. Poe külmletid on lookas erinevatest jäätistes, olgu need siis piima-, koore- või mahla jäätised, aga neil kõigil on üks ühine joon – neil puudub enamasti tasakaalustus neis sisalduvale suhkrule ja rasvale, seega on inimestel arusaam, et jäätis on halb (ebatervislik). Mina tahtsin seda arusaama muuta, asendades enamiku vahukoorest jogurtiga ning tõstes sellega jäätise valgu sisaldust ja langetades rasva sisaldust ning tehes jäätised ehtsatest marjadest, mida on minimaalselt kuumutatud, et säilitada nende kasulikud omadused.
Kuhu edasi ja mis roll on selle kõige juures PKHK omandatud koka erialal
Minu eesmärgid erialaselt on luua bränd, mis on tuntud üle terve Eesti ja kätte saadav kõigile, ohverdamata sealjuures kvaliteeti kvantiteedile.
Kindlasti on koolis õpitud erialal väga suur mõju sellele, kes ma täna olen. Koka erialal omandatu ja eelnev töökogemus abikokast kuni peakokani( k.a pagar-kondiiter) on mulle andnud palju teadmisi ja enesekindlust, et hakata ettevõtjaks toiduaine laias ning ka karmis maailmas.