Täna, 28. jaanuaril 2025 jõudis lõpule kokkade koolisisene kutsevõistlus Kuldne kulp 2025.
Kutsemeistrivõistlus „Kuldne kulp 2025“ toimub koka eriala lõpukursuste ja esimese kursuse õppijatele.
Võistluse peaeesmärk on propageerida koka eriala ja teadvustada õppijatele väärtusliku toidu tähtsust nii enda kui oma kaaskodanike ehk tulevaste klientide toidulaual. Võistlus võimaldab õppijatel näidata oma kutseoskusi ja tõsta toitlustusvaldkonna kutsehariduse taset ning mainet. Võistlus aitab arendada loovust, omaalgatuslikkust, meeskonnatööoskust jms.
Hindamiskomisjon kuulusid: Evari Tšetsin, kohvik Endla peakokk; Virkko Vendla, restoran Hea Maa peakokk ja vilistlane Sander Kuldsaar restoranist Noa, PROMO Cash&Carry esindaja Anastasia Korneva.
Kutsevõistlus koosneb kahest etapist:
I etapp
Kaheliikmelised võistkonnad lahendavad pimetesti.
II etapp
Kaheliikmelised võistkonnad täidavad järgmised kohustuslikud ülesanded:
Tehniline ülesanne: majoneesi valmistamineToidukorvi põhjal kuuma kanakonsomee ja lisandi valmistamine, serveerimine
Toidukorvi põhjal bavaroise koos kahe lisandi, millest üks on küpsetis, lisaks kastme valmistamine ja serveerimine
Üks portsjon konsomeed ja bavaroise serveeritakse hindamiskomisjonile ja üks näituse lauale.
Väljaspool toidukorvi olevaid toiduaineid ei ole lubatud kasutada.
Üllatustooraine selgub võistluspäeval ja on kohustuslik.
Võitjad selgunud:
I kursus:
I koht:Vadim Andrejev, Lisett Vaher, Kevin Kiviselg.
II koht Brigita Kikkas, Eduard Laanepõld.
III koht: Chris Ants Lumiste, Serhii Zhukov, Steven Tamson.
III kursused:
I koht Maksim Brauns jaYevheniia Merzliakova.
II koht Anete Soovik ja Maksim Tsjubik.
III koht Krislin Ignatjev ja Liisa Lehis.
Võistluse suurtoetaja oli PROMO Cash&Carry.