Tublidust ja sihikindlust täis teekond viis meie vilistlase Creete Põrki maailma gastronoomia tippu. Creete sai võimaluse praktiseerida 3 Michelini tärni restoranis Osteria Francescana Itaalias, Modena linnas, mille peakokk on Massimo Bottura.
Tema teekond on inspireeriv näide sellest, kuidas kooliõpingute ajal saadud oskused ja kogemused võivad viia unistuste täitumiseni.
Enne seda silmapaistvat praktikat osales Creete mitmetel rahvusvahelistel kokandusvõistlustel, mida toetas Erasmus+ programm. Näiteks 29.–30. märtsil 2023 toimus Riias rahvusvaheline võistlus “Learn, Know, Do, Can, Show”, kus meie koolist osalesid Creete Põrk ja Meeri Marlene Kivimäe koos juhendajatega Taisi Talviste ja Heli Hinriksoniga.
Samuti osales Creete 20.–24. aprillil 2024 Türgis toimunud Gastro Erasmus rahvusvahelisel kokandusvõistlusel, kus ta saavutas individuaalselt 3. koha ning meeskondlikult 2. koha koos kaasõpilaste Maksim Tsjubiku ja Maksim Braunsiga.
Loe pikemalt SIIT