Noore Meistri lugu

Noor Meister 2020, parima noore koka väljaselgitamine toimus kahel järjestikusel päeval 24.-25.11.20 Haapsalu Kutsehariduskeskuses (HKHK), põhikorraldajaks Haridus- ja Noorteamet. Meie kooli esindas suvel koka eriala lõpetanud, praegu kondiitri eriala omandav, Maria Rezev.

Kevad 2020

Valmistasime võistlejat ette märtsis 2020 toimuma pidanud vabariiklikuks kutsemeistrivõistluseks. Viiruse tulek muutis kõik Oktoobris saadetakse koolidele täiesti uue võistlusülesandega juhend. Kaalusime, kas üldse võistlema minna. Ülimalt kahju oli panustatud ajast, ressurssidest.

Juhendamine

Sitke, eesmärgikindel kuid kalaga end mitte kindlalt tundev õppija harjutab mõned korrad õppeköögis kala fileerimist. On pisaraid ja pikki õhtuid. Samaaegselt tuleb jõuda tööle, hoida korras kondiitriõpingud, sobitada  juhendajatega ühiseid aegu. 

Vahepeal, on mõlemad juhendajad kohustatud viibima eneseisolatsioonis. PKHK peakokk Urmas Einbaum hangib kala ja aitab võistlejat fileerimises

Poolfinaal 24.11.2020 

Päev HKHKs algab 8.00 hommikusöögiga.

Teatavaks tehakse võistluse kala, milleks on koha ning kohustuslikud üllatustoorained. Nendeks on rucola ja halvaa. 10 minutit on aega toorainete menüüga sobitamiseks ja menüü sõnastamiseks ja siis - START. 

Nendel võistlustel saab aeg meie vaenlaseks.  

Võistlusülesanne

20 minutiga tuleb perfektselt fileerida kaks koha. Marial õnnestub see ideaalselt.

Lisaks. Võistlejad valmistavad ja  serveerivad 3 tunni jooksul etteantud toidukorvi põhjal:

  • 6 eelrooga  consomme de poisson, lisandiks täidetud pasta
  • 6 desserti, mille kohustuslik peakomponent on crème bavaroise, lisandiks vähemalt 1   kaste ja 2 kaunistuselementi

Meie menüü: kohakonsomee, koha- rucolatäidisega tortellooni, tillibrüleekreem, astelpajuga marineeritud shallot. Suitsutatud crème bavaroise, pohlamousse, vanillipirn, karamelli- astelpajukaste, mandli-halvaatolm.

Hoiame hinge kinni … kas pääseme 5 parima hulka … Pääseme. 

Meie eelroa ja desserdi maitsed  hinnatakse päeva parimaks! 

Maria lõpetab poolfinaali II kohaga! 

Aega antakse napilt, vaid 30 minutit, et pimekorvi põhjal planeerida finaali roog. Meie finaali menüüs: madaltemperatuuril küpsetatud kohafilee, friteeritud koha-seenepall, valge veini kaste, karamelliseeritud juurseller, juursellerikreem, porgandikorvike, paprikaõli. 

Päev lõpeb 21.00. Kool läheb valve alla, meil palutakse lahkuda õpilaskoju, kus ööbime.

Finaal 25.11.2020

8.00 hommikusöök. 9.00 võistluspäeva algus. Õhk särtsub pingest… 

Viit võistlejat hindab 3 köögikohtunikku, 3 maitsekohtunikku ja 3 toidu välimuse kohtunikku. 5:9. 

Peaaegu kõik sujub ootuspäraselt.

Kõlama jäävad kohtunike kordused: maitsete balanss, struktuur, värvid, säästlikkus, jäätmekäitlus. 

Autasustamine

Maria pärjatakse parima kalafileerija tiitliga. 

Võidame III koha ülipingelises võistluses. 

Täname meie head koostööpartnerit, vilistlasest peakokka Herkki Ruubelit Maria juhendamisel!

Supper! Aitäh, sihikindel ja sitke Maria!

 

Taisi Talviste - kutseõpetaja ja Maria juhendaja

 

KOOSTÖÖPARTNERID

htm logo

archimedes logo

harno logo

progetiiger

 

ÜLDANDMED

Koordinaadid N58.385768, E24.540174
Registrikood 70006369
Tehingupartneri kood 007001
Arveldusarve: Rahandusministeerium
IBAN: EE891010220034796011
Viitenumber: 2800047737
E-arved (info)

Andmekaitse: Bert Blös (Privanor OÜ)
andmekaitsespetsialist[at]privanor.ee
(+372) 5379 4636

KONTAKTID

Üldtelefon (+372) 442 7888
Direktor (+372) 445 9467
Õppekorraldus (+372) 442 7871
Sisseastumine (+372) 5688 9840
Täiendus- ja ümberõpe (+372) 445 1968
A-korpuse valvelaud (+372) 445 9464
Õpilaskodu valvelaud (+372) 445 1965
Õpilaskodu juhataja (+372) 58607746
Raamatukogu (+372) 445 1954
Kooliõde (+372) 445 9463, (+372) 5344 5246
Kõigi töötajate kontaktid (link)